fbpx
גסטון צבי איצקוביץ, מתוך תערוכת יחיד במוזיאון ישראל, ירושלים

שנה לשבעה. תערוכות ואירועי אמנות ליום הזה

כבר שנה, לא יאומן. קשה מאוד למצוא את המילים כדי לסכם שנה כזו, בודאי אנחנו שאיננו אסטרטגים או פוליטיקאים. אנחנו כן אנשי אמנות וככאלה אספנו כמה תערוכות ואירועי אמנות שמתייחסים לשבעה באוקטובר ולשנה הקשה שעברה עלינו בעקבותיו.

חוץ מזה באמת שאבדו כבר המילים,
הלוואי שיהיה כבר שלום והלוואי שיחזרו כולם וכולן הביתה.

שני ורנר וצוות Talking Art

אמנון ארד, מתוך תערוכה קבוצתית במוזיאון פתח תקווה

'שדה', תערוכת יחיד של גסטון צבי איצקוביץ.  אוצרים: תמרה אברמוביץ' וגלעד רייך
במרכז תערוכתו של הצלם המוערך גסטון צבי איצקוביץ עומד שדה שעד לפני שנה ויום היה חסר משמעות בחייהם של רוב תושבי הארץ. בשבעה באוקטובר הפך השדה הזה לזירת הרצח הגדולה ביותר בתולדות ישראל. השדה שאליו נמלטו משתתפי מסיבת 'נובה' ושבו מצאו רבים מהם את מותם האכזרי אינו איקוני או מיוחד בשום צורה ולאחר שפינו ממנו את שרידי הטבח הוא חזר לכאורה לאנונימיות שלו. אבל איצקוביץ, שחזר שוב ושוב אל המקום לאחר השבעה באוקטובר, מבקש דווקא באמצעות צילום סטטי ונקי לחשוף את הצעקה הגדולה שמתחת לכל השקט הזה. תערוכה מצמררת דווקא בגלל מה שהיא לא מראה.
התערוכה מוצגת עד 14.6.25 במוזיאון ישראל, שדרות רופין 11, ירושלים
פרטים נוספים באתר המוזיאון

'צֶלם הדברים: אלבום דרום', פרויקט של דנה אריאלי. אוצרות: אירנה גורדון, דנה אריאלי
עוד תערוכה שמתמודדת עם השבעה באוקטובר באמצעות צילום היא הפרויקט המפעים של דנה אריאלי 'אלבום דרום'. בתגובה ספונטנית לאירועי השבעה באוקטובר ומה שאחריהם, החלה החוקרת והצלמת פרופסור דנה אריאלי להעלות לדף הפייסבוק שלה עבודות צילום המתבוננות בנגב המערבי מאז שנות החמישים ועד היום. באמצעות מעבר תזזיתי על ציר הזמן, מתערבבים להם יחד נופים תמימים עם נופי מלחמה, פסטורליה עם אימה. הפרויקט הספונטני התמשך בפייסבוק יותר ממאה ימים ובסופו של דבר הפך לספר בהוצאת ידיעות ספרים ולתערוכה במוזיאון פתח תקווה. התערוכה מרחיבה את היריעה אף יותר באמצעות עבודות וידאו ובליווי טקסטים שחלקם נכתבו על ידי הצלמים והצלמות עצמם ומוסיפים נופך נוסף לעבודות.
התערוכה מוצגת עד 31.12 במוזיאון פתח תקווה, חיים ארלוזורוב 30, פתח תקווה
פרטים נוספים באתר המוזיאון

'Always Reflecting, Always Learning’, תערוכת יחיד של דני דרלינגנטון ז"ל
דני דרלינגנטון ז"ל היה צלם בריטי שחי בברלין והגיע בשנה שעברה יחד עם חברתו הקרובה קרולין לביקור משפחתי בקיבוץ ניר-עוז. כיאה לצלם, דני בילה הרבה מהחופשה בהתבוננות מבעד לעדשה. בטבח הנורא בקיבוץ ניר-עוז באותו בוקר נרצחו דני וקרולין באכזריות יחד עם רבים אחרים. לאחר מותם, התגלה בדירה בה שהו סרט צילום אחד אחרון ובו צילומים מהימים האחרונים בחייהם בעת השהות בנגב המערבי. יד האמן של ארלינגטון תפסה את היופי היומיומי של הקיבוץ והציגה סצינות ספונטניות ומבויימות של צמד חברים ברגעים משוחררים ושמחים של חופשה. לאחר הטרגדיה הצילומים נראים לפתע כמו "השקט שלפני הסערה" ונטענים במשמעויות מצמררות נוספות. הלב נשבר אל מול המבטים השלווים של המצולמים וחוסר היכולת להזהירם מהגורל הצפוי להם זמן קצר כל כך אחרי הצילום.
באותו ערב תפתח בגלריה גם תערוכה קבוצתית שאוצר יאיר ברק ומתייחסת לשבעה באוקטובר
אירוע פתיחה: יום חמישי, 10.10, 20:00, מקום לאמנות, שביל המרץ 6 תל אביב
פרטים נוספים באתר הגלריה

'דבש שחור', תערוכת יחידה של שני אביבי. אוצרת: רווית הררי
היינו חייבים לסיים עם שביב תקווה ואם לא בנושא התערוכה אז – לפחות במיקום בו היא מוצגת.תערוכתה של שני אביבי היא הראשונה שמוצגת בחלל המקורי של גלריה דנה בקיבוץ יד מרדכי מאז השבעה באוקטובר. לאחר שנה שבה התארחו תערוכות הגלריה בחללי אמנות שונים ברחבי הארץ. האמנית הצעירה והמצויינת שני אביבי, יצרה בתערוכה מהלך משותף עם חברי הקיבוץ שנעקרו מביתם בתחילת המלחמה ולאחרונה החלו לשוב אליו ויחד הם שואלים שאלות על טבעו של בית – אישי או לאומי – מה זה אומר לעזוב בית והאם אפשר לחזור אליו אחרי שעזבת אותו, או שצריך לבנות אותו מחדש. אי אפשר ממש לדבר על ניצחון בשנה האחרונה, אבל שובם של אנשים ושל אמנות לנגב המערבי נוסך בכל זאת מעט אופטימיות.

התערוכה מוצגת בגלריה דנה, קיבוץ יד מרדכי
שעות פתיחה: ימי רביעי ושישי: 11:00-14:00, ימי שבת וחג: 11:00-16:00
בהתחשב במצב, כדאי כמובן להתעדכן בהוראות פיקוד העורף וגם לתאם את הביקור טלפונית לפני ההגעה לקיבוץ. טלפון: 08-6720556, או בלה: 052-3564307

דני דרלינגטון ז"ל, מתוך תערוכת יחיד במקום לאמנות, תל אביב (פרט)

שתפו

המלצות אמנות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן