fbpx
אסנת בן דב, מתוך תערוכת יחידה במוזיאון וילפריד, קיבוץ הזורע

מה עושים בפסח – טיול אמנותי לצפון

קשה מאוד לחגוג בימים טרופים אלו. אך בכל זאת האביב כאן במלוא עוזו, פסח וחול המועד בפתח ואיתם החופש לילדים – כל אלה, והשקט היחסי מזמינים אותנו לצאת לטיול צפונה בסימן אמנות. הנה כמה תחנות לעצירות אמנותיות בדרך צפונה או ממש מסלול אמנותי מקיף למיטיבי לכת.
נצלו את הפריחה ואת הפריחה האמנותית כדי לקחת רגע של אוויר לנשימה.
חג אביב שמח

שני ורנר וצוות Talking Art

שי עבאדי, מתוך תערוכה בגלריה לאמנות אום אל פחם

מחזור תערוכות בגלריה לאמנות אום אל פחם
התערוכות בגלריה המשובחת והחשובה הזו (שלאחרונה קיבלה הכרה כמוזיאון הערבי הראשון בישראל) תמיד משלבות בין מעורבות חברתית וחתירה לדו קיום יחד עם מחויבות בלתי מתפשרת לאמנות מעולה. כאן לא תמצאו אמנות מנותקת ודקדנטית מצד אחד ומאידך גם לא אמנות פוליטית ופלקטית. מרחביה הרבים והמרווחים של הגלריה רחבת הידיים הזו מבטיחים גם מגוון של תערוכות ואמנים מציגים ומבטיחים שכמעט כל אחד ימצא כאן משהו לטעמו. בין התערוכות המוצגות כעת בגלריה – תערוכת ציור של שי עבאדי המתמודדת עם זהותו הסבוכה; חמודי ג'נאם יוצר פנטזיה דיסטופית על עתיד אפשרי; קרן טאב ונהונד ג'בארין, בתערוכה משותפת שהיא דיאלוג בין-תרבותי על זיכרון, זהות ונשיות; תערוכה מעבודותיו של וליד אבו שקרה הבוחנת את יחסו הדואלי ליחסי מזרח-מערב. ועוד תערוכות רבות וטובות. מומלץ להקדיש כמה שעות לביקור בגלריה המיוחדת הזו.
מוזיאון אום אל פחם לאמנות. שעות פתיחה: ראשון-חמישי – 9:00-15:00, שבת – 9:00-16:00.
פרטים נוספים באתר המוזיאון

'שולחן עבודה: תערוכה פיזית על עידן דיגיטלי', תערוכה קבוצתית במוזיאון חיפה. אוצר: יובל סער
נכון שעוד לפני שסיימתם לקרוא את שם התערוכה, כבר הבנתם שיובל סער אוצר אותה? יש פרויקטים (במיוחד ענקיים ושאפתניים) שפשוט נושאים את טביעת האצבע המובהקת של האוצר רב המעללים היצירתי והאהוב עלינו. התערוכה החדשה במוזיאון חיפה היא בדיוק פרויקט "סערי" שכזה. מפגש מסקרן, רחב יריעה וסופר אסתטי בין העולם הדיגיטלי לזה הפיזי. בתקופה המתאפיינת בערבוב מוחלט בין הפיזי לוירטואלי, התערוכה הזו שמה את האצבע (או סמן העכבר) על הדופק ומצביעה על הדרכים בהן השפה שלנו, הדרך בה אנחנו מסתכלים על העולם ואפילו עולמות הרגש שלנו מושפעים מהחיבור למרחב הדיגיטלי. עשרות אמנים ומעצבים מעולים הוזמנו ליצור עבודות חדשות שמשחקות על התפר בין מה שאפשר לגעת בו לבין מה שהוא רק קוד מאוחסן בענן. יש כאן ציורים בשמן על בד; פרוייקט המצאת רגשות בשיתוף בינה מלאכותית, אופנה המותאמת לעולם החדש וכמובן שכאשר ביובל סער עסקינן לא נפקד גם מקומו של האיור העכשווי. חגיגה אמיתית בחיפה.
מוזיאון חיפה לאמנות, שבתאי לוי 26 חיפה. שעות פתיחה: ערב פסח, יום שבת, 12.4, 10:00–14:00, חג הפסח, יום ראשון, 13.4, 10:00–18:00, חוה"מ שני-חמישי, 14–17.4, 10:00–18:00, ערב חג שני, יום שישי, 18.4, 10:00–14:00, חג שני, יום שבת, 19.4, 10:00–18:00
פרטים נוספים באתר המוזיאון

מחזור תערוכות המפגיש אמנות פלסטית ושירה במוזיאון וילפריד בקיבוץ הזורע. אוצרת: שיר מלר-ימגוצ'י
בעולם האמנויות היפות, שירה ואמנות פלסטית חיות במרחבים מקבילים. שירה נועדה כדי לתת מילים למה שאי אפשר לגעת בו ואילו האמנות הפלסטית יוצרת אובייקטים שאפשר לגעת בהם ממש. המשורר הוגה מול הדף הריק (או מסך המחשב) ואילו האמן מלכלך את ידיו בחומר. מחזור התערוכות החדש במוזיאון וילפריד בקיבוץ הזורע מפגיש בין שני העולמות הללו עם שלוש תערוכות שמתכתבות עם או יוצאות מתוך שירה. רותי הלביץ כהן פוגשת בתערוכתה את כתביו של המשורר וההוגה ההודי רבינדרנאת טאגור. ספרו האיקוני של טאגור 'גחליליות' מהווה השראה לתערוכה שמנצנצת בין החושך לאור. הצלמת המחוננת אסנת בן דב מתכתבת בצילומיה הפואטיים עם שירת הייקו יפנית שכמו נולדה בשביל סגנונה המיוחד. ואילו נדיה עדינה רוז מחברת לראשונה בין שני העולמות בהם היא פועלת – שירה ופיסול – לתערוכה ששולחת אותנו לנוע במרחביה הפתוחים והמתעתעים של השפה. שלוש תערוכות של חיבור לא מובן מאליו, פיוטי ומרגש בין עולמות.
מוזיאון וילפריד, קיבוץ הזורע. שעות פתיחה: ראשון: סגור, שני, רביעי, חמישי ושישי: 09:00-14:00, שלישי: 12:00-17:00, שבת: 10:00-14:00
פרטים נוספים באתר המוזיאון

'יצירות מופת', תערוכה קבוצתית במשכן לאמנות עין חרוד. אוצר: אבי לובין
כבר נכתב לא פעם בעבר על דלותה של האמנות הישראלית, ועל החסך במורשת אמנותית מפוארת בהשוואה לאירופה. בנוסף לכך, מדובר על סצנה אמנותית צעירה וכמו צעירים בכל מקום, גם האמנות המקומית בילתה הרבה "מנעוריה" בהתנערות מופגנת מהעבר וערכיו לטובת המצאות וחדשנות משלה. אם להמשיך את האנלוגיה – נראה שלפי התערוכה החדשה שאוצר אבי לובין במשכן לאמנות בעין חרוד, עולם האמנות המקומי יצא מגיל ההתבגרות אל תוך השלב בחיים בו אפשר להסתכל אחורה לאו דווקא בזעם, אלא כדי ללמוד ולהעשיר את היצירה העכשווית. בתערוכה נאספה חבורה גדולה ומרשימה של אמניות ואמנים מקומיים שיצרו גרסאות משלהם ליצירות המופת הגדולות של תולדות האמנות. אפשר לקרוא לזה מחווה, העתקה או למידה, זה לא כל כך משנה – התוצאה היא תערוכה מרתקת ומרגשת שמראה כיצד העבר המפואר וההווה החדשני יכולים להזין זה את זה בפרשנות ומשמעות.
משכן לאמנות, קיבוץ עין חרוד. שעות פתיחה: יום שני-חמישי 16:00-9:00, יום שישי 14:00-10:00, יום שבת 15:00-10:00, יום ראשון – סגור. פרטים נוספים באתר התערוכה 

'מפגש מאוחר', שלוש תערוכות לרגל 100 שנה להולדתם של אורי ריזמן ויחיאל שמי בקיבוץ כברי.
גם בסצינת האמנות הצעירה שלנו יש כמה "אבות קדמונים" – אמנים מיתולוגיים עם פרסונה גדולה מהחיים שהאדוות של השפעתם, עדיין מורגשות גם שנים רבות לאחר לכתם. אורי ריזמן ויחיאל שמי הם דוגמה מובהקת לשניים שכאלה – שני אמנים שהושפעו עמוקות מתנועות מודרניות של האמנות העולמית, אך נטעו אותה היטב באדמה, החומר והאור המקומיים. שמי הוא ממנסחיה המובהקים של שפת הפיסול הישראלי המודרני ואילו ריזמן היטיב לתפוס בציוריו את האור והנוף הישראליים, גם כשפעל על סף הציור המופשט. שניהם לא הסתפקו בעבודת הסטודיו והתערבו בעולם בצורה הישירה ביותר – הם בין מקימיו של קיבוץ כברי, הקימו בו את הסטודיות שלהם והיו מהסיבות שהפכו אותו למרכז האמנותי שהוא היום. כעת נפתחות בחללי האמנות הנחשבים של הקיבוץ שלוש תערוכות מקבילות המוקדשות לפועלם של השניים לרגל 100 שנים להולדתם. עכשיו עם בוא השקט לצפון והופעתו של האביב – כדאי ואף חשוב לבוא ולהיחשף לעומק תרומתם של השניים לעולם האמנות הישראלי ובכלל.
את התערוכה באטליה שמי אוצרת סמדר שינדלר. בנוסף מוצגות תערוכות גם במרכז גוטסמן לתחריט (אוצרת: עפרה רעיף) וגם בגלריה השיתופית יהודית ערבית בגליל (אוצרת: תמר הורביץ ליבנה)
שעות פתיחה באטליה שמי: שני-חמישי ושבת בין השעות 11:00 – 15:00
שעות פתיחה במרכז גוטסמן: ראשון-חמישי 16:00-07:30, שבת 15:00-11:00, שישי – בתיאום מראש.
שעות פתיחה בגלריה השיתופית: חמישי 08:00-16:00, שישי 11:00-14:00, שבת 11:00-15:00

איזבלה וולובניק, מתוך תערוכה במוזיאון חיפה

 

שתפו

המלצות אמנות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן