לפעמים כדי לחדש ולהתחדש צריך דווקא להסתכל על הישן והמוכר ובאמצעות מבט אחר להוציא ממנו משהו שלא חשבת עליו קודם. למרות המוניטין שיצא לה, אמנות טובה היא לא בהכרח ריצה מתמדת קדימה אל רעיונות חדשים ולא מוכרים, אלא דווקא הטיול הזה אחורה וקדימה כדי להתבונן שוב במה שנחשב למובן מאליו. תערוכות השבוע מזמינות אותנו לחדש את המבט שלנו על המוכר והידוע. בעינינו אין מתאים מזה לימי חג הביכורים.
במוזיאון וילפריד הצפוני מוצגות תערוכות המחלצות אמירה חדשה מתוך האוסף העתיק; בסדנאות האמנים בתל אביב מחברים אלעד לרום ומתן גולן בין מופשט לפיגורטיבי למעין תמהיל מחודש של סגנונות מוכרים; בפורום גבעון לאמנות תערוכה קבוצתית על המרדף אחר האושר; ובהמלצת הלוקאלז שלנו תערוכה מרתקת של דאלי שעיצבה לא אחרת מהלוקאל שלנו באמסטרדם. ואפילו סיור פתוח חדש מסתתר באחת ההמלצות.
סוף שבוע נעים וחג ביכורים שמח,
שני ורנר וצוות Talking Art
תערוכות חדשות במוזיאון מוזיאון וילפריד. אוצרת: שיר מלר-ימגוצ׳י
מוזיאון וילפריד בקיבוץ הזורע הוא אחת הסיבות הטובות ביותר שאנחנו מכירים להכנס למכונית ולנסוע צפונה. אפשר היה לחשוב שעם מתחם יפה ונעים המשקיף לנוף נהדר ואוסף אוריינטלי מכובד הם ישקטו שם על השמרים. אבל מוזיאון וילפריד מתעקש על חיבורים מרתקים ולא מובנים מאליהם בין האוסף הקבוע לבין אמנות עכשווית שמתחברת אליו ומאירה אותו באור חדש. כעת נפתחות שם שתי תערוכות: תערוכת יחיד של עינת אמיר, שנברה באוסף המוזיאון ומצאה שם מגילות עתיקות ומראות מלאות פטינה. מהן היא יצאה לעבודות הדפס גדולות מימדים על שקפים שמשחקים באור שנראה כמו נובע מתוכן. גם התערוכה הקבוצתית 'מבעד למראה' עושה שימוש באוסף המראות הסיניות של המוזיאון ומחברת אותן עם יצירות של אמנים ישראלים עכשוויים. איזה כיף.
התערוכה מבעד למראה בהשתתפות: אמירה זיאן, גיא זגורסקי, דוד ריב, כרם נאטור, יצחק לבנה, מעיין אליקים ונועה יפה
אירוע פתיחה: יום שישי, 3.6, 12:00, מוזיאון וילפריד ישראל, קיבוץ הזורע. אירוע פייסבוק
'מי אחרון בתור?', תערוכה זוגית של אלעד לרום ומתן גולן. אוצר: איתן בוגנים
ניתן לומר שמופשט מול פיגורטיבי הוא הציר שעליו מתקיימת האמנות המודרנית במאה וחמישים השנים האחרונות. היו תקופות שהניגוד היה כל כך חריף שהבחירה באחד המחנות הניצים הייתה הופכת אותך למוקצה מחמת מיאוס בשני. כיום המצב רגוע וסובלני יותר, לפחות בגזרה הזו. בסדנאות האמנים בתל אביב תפתח בסוף השבוע תערוכה שבוחנת את ההקשרים שבין ציור דו מימדי לאובייקטים תלת מימדיים ובין אלמנטים פיגורטיביים וסיפוריים לבין תוכן ויזואלי מופשט. אלעד לרום ומתן גולן הם שני אמנים עם שפה אמנותית מובחנת ומובהקת ושניהם עושים שימוש בהומור ובחיבורים מפתיעים כדי ליצור אמנות מרתקת ומעוררת רגש.
אירוע פתיחה: יום שישי, 3.6, 12:00, סדנאות האמנים, רחוב התבור 32, תל אביב. אירוע פייסבוק
‘The Shortest Way to Happiness”, תערוכה קבוצתית. אוצר: נעם אלון
"עוד ארוכה הדרך אל האושר" מבטיח לנו השיר הידוע. אבל כמה ארוכה? והאם בכלל אפשר להגיע לשם? ובמה זה תלוי? ההבטחה לאושר תלויה מול האדם כמו אופק שתמיד מתרחק, אבל שלעולם לא מפסיקים לרדוף אחריו. במיוחד בימים טרופים אלו, החיפוש אחר האושר נראה לפעמים כמעט לא מוסרי או לא ראוי. התערוכה החדשה בפורום גבעון בנווה צדק חוקרת את מושג האושר והרדיפה אחריו בתוך עולם שהתנאים הכלכליים והחברתיים בו הופכים למלחיצים יותר ויותר. האמנים והאמניות בתערוכה אולי לא מוותרים לחלוטין על המרדף אחרי האושר -איפה נהיה בלעדיו? – אבל מרשים לעצמם רגע לשחרר, לנוח ואולי אפילו להתפרק קצת בדרך.
בהשתתפות: מרקוס אוריאנדו, מתן אורן, מאיה אטון, ירון אתר, ליזה בוסטני, רוז ברברה, רועי כהן, רועי כרמלי, גבריאל סטמר, אדגר סארין, לורה פורטר, יעל פרנק, יערה צח
אירוע פתיחה: יום שישי, 3.6, 11:00, פורום גבעון לאמנות, רחוב אלרואי 3, תל אביב אירוע פייסבוק
גם אנחנו נבקר בתערוכה במסגרת סיור פתוח באזור פארק המסילה המתחדש ביום שישי 24.6, רוצים להצטרף? פרטים והרשמה בקישור
המלצת הלוקאלז – הולנד
תערוכת דאלי בעיצוב רונית עדן
יש המלצות של הלוקאלז ויש המלצות על הלוקאלז והאמת שאת אלה אנחנו הכי אוהבים. כשהמדריכים שלנו בארץ ובעולם יוצאים עם פרויקט אמנותי כזה או אחר משלהם, אנחנו גם מתמלאים נחת וגם נזכרים מה הופך אותם למיוחדים כל כך.
שמה של רונית עדן, הלוקאל שלנו באמסטרדם, הולך לפניה כאוצרת מוערכת כבר שני עשורים לפחות. כעת היא מעצבת תערוכה מוזיאלית ללא אחר מאשר הגאון המטורף דאלי. אם אתם בהולנד ויש לכם זמן לטיול יום מחוץ למרכזים המוכרים, אנחנו ממליצים בגאווה להגיע.
התערוכה מוצגת בתאריכים: 4.6-23.10, Museum Krona, Veghelsedijk 25, Uden. פרטים נוספים באתר המוזיאון: