מרב שין בן אלון, בעקבות מיכל נאמן, 2014, דיו על נייר. צילום: יובל חי
בהמלצות השבוע כתבנו על אירועי "אוהבים אמנות. עושים אמנות" וציינו שהסדנאות הפתוחות הן הלב של האירוע. כמדי שנה, גם הפעם מתגלה השפע העצום והמדהים – כמאה וחמישים אמנים ואמניות פותחים את הסטודיו שלהם לקהל הרחב למשך סוף השבוע. אמרנו זאת פעמים רבות – אין תחליף לביקור סטודיו להבנה עמוקה של עבודתו של האמן. כל מה שמוצג משויף ומחושב בגלריה מתגלה במצבו הגולמי ביותר בסטודיו וזו באמת חוויה מיוחדת.
ברור שאין מצב לבקר בכל הסדנאות, ולכן בחרנו להתמקד בעשייה הנשית דווקא, ולפניכם בחירת הצוות שלנו לסדנאות שממש שוות ביקור בסופ"ש הקרוב.
אירוע הפייסבוק עם רשימת כל הסדנאות בקישור
הסדנאות פתוחות שישי שבת 10:00-14:00 אלא אם כן מצוין אחרת
רוצים לקבל את כל ההמלצות שלנו ישירות למייל? השאירו פרטים בקישור
מירב שין בן אלון
יש משהו שובה לב בעבודות של בן אלון, כמעין יומן רישומים המתעד את חיי היום יום שלה. רישומיה הקטנים מצוירים בקווים מועטים ובצבעים קבועים – שחור ואדום, ומבוססים לרוב על צילומים שלקחה. הם מתעדים את הקרובים לה, אותה עצמה, את האירועים והמקומות שהיא פוקדת ובתוך כך גם את יצירות האמנות שהיא נחשפת ומקבלת מהן השראה. כוחן של העבודות הוא בריבוין, כאמור כמסע בחייה, אך גם ביחידים מתגלה אינטימיות קוסמת.
במקביל, תוצג בסדנאות האמנים התערוכה השנתית של "לחם ושושנים" תערוכת מכירה בהשתתפות 400 אמנים, אשר כל ההכנסות מוקדשות לפרויקט נשים ועבודה.
האתר של מרב שין בן אלון קישור
סדנאות האמנים בתל אביב קלישר 5, אתר
אסתר כהן
בשנים האחרונות עובדת אסתר כהן – יקירת המערכת – בסטודיו קטנטן ומקסים במכון אלפרד השיתופי. הביקור בסטודיו שלה הוא חוויה בפני עצמה, כיוון שהוא תואם מאוד את קצב ורוח היצירה שלה. אין ספק שעבודותיה של אסתר כובשות – בעדינותן, בפרטנות ובדיוק יוצאי הדופן, וגם בידיעה שהכול נעשה בחומרים הפשוטים ביותר – ציור בעט כדורי על גבי ניירות זולים או מפות ישנות. בציורים נשקפים אלינו (בעיקר) פרחי הארץ, כמו רקומים על תוואי המפה. מצוירים על האזורים בהם הם גדלים בדרך כלל, הם מוחקים למעשה את הפרטים במפה ובה בעת מדגישים את חוסר יציבותם והשתנותם המתמדת של הגבולות, בעיקר בארץ שלנו.
במקביל יהיו פתוחות גם הסדנאות של: ליאת דניאלי, קרן כץ, הדר ראובן, לאה שבדרון ודונה מוסן לוי, שתארח את ענבל אגוז במיצב משותף.
בשבת בשעה 12:00 יערך שיח גלריה בתערוכה שיח גלריה ונעילת התערוכה "דווקא עכשיו", אירוע פייסבוק
האתר של אסתר כהן
מכון אלפרד, סמטת שלוש 5, תל אביב
אסתר כהן, חצבים. עט כדורי על נייר. 2017, מתוך הסדרה: אטלס לתלמיד
רוני חג'ג'
תערוכתה של חג'ג' בגלריה רו ארט (מרץ-מאי 2017) "מקסימום רגל", הייתה הנאה צרופה. מדובר היה במיצב ציור ופיסול, אך בלטו במיוחד ציוריה גדולי הממדים והצבעוניים. עבודותיה מתאפיינות בציטוטים רבים מתוך תולדות האמנות, ובתוך כך הערות מודרניסטיות כמעט בחקר פורמליסטי של הדימוי. כך למשל, כמו מאטיס ופיקאסו, בוחנת חג'ג' את ערכם של הסמלים בציור, עין יכולה להיות גם דג וחוזר חלילה. הדימויים הפיגורטיביים הורכבו מקווים חופשיים ועזים, גרפיים וברורים ובה בעת הם התלכדו לציור מופשט. בסטודיו הפתוח תציג חג'ג' עבודות חדשות ותערוכה קבוצתית בשם "השעה שבע" יחד עם רותי סלע, נועה יפה ושירי טרקו.
דף התערוכה גל חג'ג' באתר גלריה רו ארט, קישור, אירוע פייסבוק לסטודיו הפתוח קישור
בן אביגדור 18, תל אביב
ורד אהרונוביץ', מתוך התערוכה "ליל הסדר", גלריה חנינא, 2016
ורד אהרונוביץ'
אין על ורד אהרונוביץ', באמת שאין עליה. בשנים האחרונות אהרונוביץ' ניסחה לעצמה שפת פיסול ייחודית המתאפיינת בצבעוניות עזה ומראה ילדותי כמעט. היא משלבת ציטוטים רבים מתוך תולדות האמנות לכדי יצירת פסלים פיגורטיביים: מצד אחד מתוקים ומאידך, מטרידים, אלימים, החושפים את חוסר הנוחות במפגשים בין אישיים. אך פסליה הפיגורטיביים מתארים ברוב המקרים סצנות לא נוחות אשר חושפות מצבים אינטימיים ומטרידים בחוויה האנושית. זכורות לה במיוחד המזרקה הענקית שהציבה בחצר של מכון אלפרד, והתערוכה השובבה והמיוחדת "ליל הסדר" שהוצגה בגלריה חנינא בשנה שעברה.
האתר של ורד אהרונוביץ' קישור
הסטודיו בביתה של אהרונוביץ', מסילת ישרים 86, תל אביב
מאחלים לכם סוף שבוע נהדר, ושנה מעולה ושופעת באמנות,
שני ורנר וצוות Talking Art
רוני חג'ג', מתוך התערוכה "מקסימום, רגל", גלריה רו ארט, 2017